De verrassendste ontdekkingen doe je vaak het dichtst bij huis. Vanuit die insteek lees je hier hoe een collega-lesgever aan de UGent het eigen onderwijs vormgeeft. Wie weet inspireert dit verhaal ook jou? In deze tip lees je hoe je zelf je verhaal kan delen.
Deze pagina's zijn enkel voor UGent personeel te bekijken, gelieve aan te melden.
Interprofessionele identiteit: formatieve toetsing
Het opleiden van toekomstbestendige professionals houdt niet enkel in dat deze competent maar ook gemotiveerd zijn om interprofessioneel samen te werken, waarbij een formatieve toetsing over de jaren heen van belang is
De LISa-leerlijn: een gedeelde leerlijn rond interprofessioneel samenwerken
De LISa-leerlijn (Leren Interprofessioneel SAmenwerken) is een leerlijn die de ontwikkeling van verschillende interprofessionele samenwerkingscompetenties beoogt bij studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen.
H5P binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werd de tool 'H5P' ingezet voor verwerkingstoepassingen binnen online leerpaden in Ufora.
Hololenzen binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werden zeven exemplaren van de Microsoft HoloLens 2 aangekocht, onder meer voor toepassingen binnen anatomiepractica in de snijzaal.
Labbuddy binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werd de tool 'LabBuddy' verkend als antwoord op verschillende uitdagingen binnen het practicumonderwijs in de opleiding Biochemie en biotechnologie.
Labster binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werden de tools 'Labster' en 'LearnSci' verkend als toepassingen binnen een ELISA-practicum en vervolgens ook tegenover elkaar afgewogen.
LearnSci binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werd de tool 'LearnSci' verkend als toepassing binnen een breder voorbereidingstrajecten voor practica, bestaande uit simulaties en zelftesten in Ufora.
Opanex binnen practicumonderwijs
Als onderdeel van het 'Virtual Science Labs'-project werd de 'Open Anatomy Explorer’ (OPANEX) die eerder aan de vakgroep Structuur en Herstel van de Mens ontwikkeld werd, gebruiksklaar gemaakt voor het onderwijs aan UGent.